Delavnica o prehrani



Prehrana po načelih tradicionalne kitajske medicine
Ste se kdaj vprašali, ali vam hrana resnično daje energijo? Bi vam jo morala, pa vas po obroku namesto lahkotnosti in moči preplavi utrujenost?
Danes jemo vse in vsega preveč. Obrok začnemo s hitro hrano, ga zaključimo s kavo ali sladico, dodamo še kakšen bonbon za “boljši zadah” – in pričakujemo, da bo naše telo delovalo brezhibno. A v resnici je izčrpano, preobremenjeno in zmedeno. Naš želodec in naša usta so postala kanta za smeti.
Tradicionalna kitajska medicina uči, da se telo najbolje počuti, ko ga podpremo z ustrezno prehrano v skladu z našim naravnim bioritmom in letnimi časi.
• Vsaka ura v dnevu je povezana z določenim organom – če v napačnem času uživamo napačno hrano, lahko telesu škodimo, namesto da bi ga podprli.
• Letni časi igrajo ključno vlogo – poleti telo potrebuje osvežilna in lahka živila, pozimi topla in krepitev organov, vendar pogosto jemo nasprotno. Sredi zime paradižnik, poleti težko svinjsko meso. Se še znamo prilagajati naravi?
Hrana, ki jo imamo v genih
Telo najbolje sprejme lokalno hrano, saj so jo poznali že generacije pred nami in smo jo kot dojenčki dobili z materinim mlekom. Zakaj bi se silili z eksotičnimi superživili, če imamo vse, kar potrebujemo, pred nosom?
Vabim vas na delavnico, kjer se bomo naučili:
Kako pravilno kombinirati hrano glede na naš bioritem.
Katera živila podpirajo naše organe in kateri okusi nam lahko pomagajo.
Kako lahko s preprostimi spremembami v prehrani izboljšamo energijo in počutje.
Narava nam daje vse, kar potrebujemo – izkoristimo to in ne posegajmo po instant rešitvah. Pridružite se mi in naredite korak proti bolj zdravemu telesu in več življenjske energije!
Datum vsake delavnice objavim tukaj in seveda preko mojih socialnih omrežij.